Gömülü Sistemler Laboratuvarı

Bölümümüz Gömülü Sistemler Laboratuvarı üç ayrı laboratuvardan oluşmaktadır, bunlar:

1. Mikrodenetleyici Laboratuvarı

Bu laboratuvarın amacı öğrencileri Mikrodenetleyicilerin yazılımı ve donanımı konusunda eğitmek, mikrodenetleyici çağında ihtiyaç duyacakları tecrübeleri kazandırmaktır. Laboratuvarda Arduino Uno, Arduino Mega ve Texas Instruments firmasının MSP430 Mikrodenetleyici eğitim setleri, bunların çevre birimleri, sensör kartları vb. birçok ara donanım öğesi bulunmaktadır.

 

 

2. İleri Lojik Tasarım Laboratuvarı

Bu laboratuvarın amacı öğrencilerin ikinci sınıfta görmüş oldukları lojik dersini bir adım ileriye taşımaktır. Tasarlamak istedikleri lojik yapıları kapı entegreleri ile değil de FPGA platformlarında VHDL dilini kullanarak geliştirebildikleri bir laboratuvar ortamı sağlar. Laboratuvarda 25 adet Basys2 geliştirme kartı bulunmaktadır. Aynı zamanda daha ileri uygulamalar geliştirmek isteyen yüksek lisans öğrencilerinin kullanımı için Genesys Virtex-5 ve Spartan-3E 1600 geliştirme kartları içermektedir.

3. Nesnelerin İnterneti Geliştirme Laboratuvarı

Son dönemlerin popüler konularından biri olan Nesnelerin İnterneti üzerine çalışmalar yapılmasına olanak sağlayan bu laboratuvarımızda 30 adet NodeMCU uygulama kartı bulunmaktadır. Aynı zamanda 30 adet Raspberry Pi 3 Model B+ kiti ile, başka bir kart PC olan Beagleboard geliştirme kartı da yer almaktadır.

 

Son Güncelleme Tarihi: 13 Ekim 2019, Pazar