Kızıl Kuasar Dpü’yü Teknofest’te Temsil Etti

Kızıl Kuasar DPÜ’yü Teknofest’te Temsil Etti

Danışmanlığını bölümümüz Dr. Öğr. Üyesi Soydan SERTTAŞ'ın yaptığı Kızıl Kuasar İHA Takımımız, Teknofest 2020 yarışmalarının ardından Üniversitemize döndü ve deneyimlerini Üniversite yönetimimizle paylaştı.

TÜBİTAK tarafından bu yıl Gaziantep'te düzenlenen ve özellikle yangın, kaza gibi acil durumlarda insanlara yardım edecek, sivil kullanıma yönelik İHA’ların yarıştığı 5. Uluslararası İnsansız Hava Araçları Yarışması’nda üniversitemizi temsil eden Kızıl Kuasar, 115 takım arasında ‘Detaylı Tasarım Raporu’ alanında en yüksek puanı alarak bu yarışmaya katılmaya hak kazanmıştı.

Takım üyeleri:

Takım Kaptanı ve pilotu: Yasin Turanlı; Mekanik aksam ve teknik çizim: Muhsin Türegün, Elektronik aksam, ağ ve işlemci kontrolü: Emirhan Karahan, Hilal Kalkan, Hasan Solak

DPÜ Haber için tıklayınız.

Son Güncelleme Tarihi: 31 Mart 2022, Perşembe