Şahin Roket Takımı Göklerdeki Yerini Aldı

ŞAHİN ROKET TAKIMI 2020 yılının sonlarında Kütahya merkezli kurulmuş genç ve dinamik bir takımdır. Pandemi sürecinde kendilerini geliştirmek adına roketlerle ilgilenmeye başlamıştır. Türkiye ve dünyaya fayda sağlamayı amaçlayan bir grup heyecanlı gencin oluşumudur. Bu yıl Şahin Roket Takımı, Dumlupınar Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Araştırma Görevlisi Nagihan YAĞMUR danışmanlığında Dumlupınar Üniversitesi desteğiyle Teknofest 2021 Orta İrtifa Roket Yarışmasına finalist olarak katılmıştır.

Takım, Dumlupınar Üniversitesine temsilen yarışmaya katılarak  Teknofest’de atış yapan az sayıdaki takımların arasında yer almıştır. Eyüp Sabri CİN takım liderliğinde ve Musab Muaz SARI, Hikmet Mert KETENCİ, Kerem Safa DEMİR, Hamza ÇELİK  ekip üyelerinden oluşan Şahin Roket takımı, Kütahya’da bir ilki gerçekleştirerek 10.000 ft. yüksekliğe çıkarak atışını gerçekleştirmiştir.

Videoyu izlemek için tıklayınız

Son Güncelleme Tarihi: 07 Aralık 2021, Salı