Siber Güvenlik Ctf Yarışmasında İlk 3 Sıra Öğrencilerimizin

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı olarak faaliyet gösteren Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın yürüttüğü Siber Güvenlik Uzmanı Yetiştirme Projesi (SİBER VATAN)  kapsamında 5 üniversiteden toplam 87 öğrencinin katıldığı “Siber Güvenlik CTF (Capture the Flag – Bayrağı Yakala) Yarışması”nda ilk 3 sırayı Üniversitemiz Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencileri almıştır.

Yarışmaya katılan Üniversiteler:

Zonguldak Karaelmas Üniversitesi

Bartın Üniversitesi

Karabük Üniversitesi

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi

Dereceler:

1. Yusuf Can ÇAKIR (DPÜ Bilg.Müh.)

2. Emre AKAY (DPÜ Bilg.Müh.)

3. Hüseyin Can TAŞDEMİR (DPÜ Bilg.Müh.)

İlk 3 dereceye giren bölümüz öğrencileri Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Sayın Ali Taha Koç’tan hediyelerini aldılar.

Ayrıca;

Western Black Sea Development Agency Siber Vatan programı kapsamında, Bülent Ecevit Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen Karadeniz Siber Güvenlik Zirvesinde Startup Weekend etkinliğine Dumlupınar Üniversitesi ile Zafer Kalkınma Ajansı Ortaklığıyla DPUSEC ve ZAFERSEC takımları olarak katılım sağlandı. Yarışma bünyesinde bulunan 12 takım arasından DPUSEC takımımız 4. olarak Mansiyon Ödülü’nü Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Sayın Dr. Lütfü ALTINSU’dan aldılar.

Son Güncelleme Tarihi: 23 Mayıs 2022, Pazartesi