48 Saatlik Oyun Geliştirme Maratonu “Kütahya Game Jam” Yoğun İlgi ile Karşılandı

T.C Kütahya Belediyesi, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, Dumlupınar Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü ile Bilgisayar ve Bilişim Topluluğu paydaşlığında gerçekleştirilen, organizasyon sorumluluğunu Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Arş. Gör. Nagihan Yağmur’un yaptığı  Kütahya’da ilk kez düzenlenen Kütahya Game Jam etkinliği, çevre illerdeki ‘jammer’ların da katılımıyla 48 saat aralıksız sürdü. Dumlupınar Zaferini 100.yılına ithafen “KURTULUŞ” temasıyla başlatılan oyun geliştirme çalıştayında 170 yarışmacı aynı anda temaya uygun oyun geliştirme sürecine başladı. Etkinlik ulusal ve yerel medyada geniş yankı bulmuş, hem etkinlik alanında hem de sosyal medya üzerinden büyük ilgi ile takip edilmiştir.

Çalıştay sonucunda; Dijital Oyun kategorisinde 19 takım, Masa Oyunları kategorisinde 4 takım, Animasyon Yarışması kategorisinde 19 takım, Logo yarışması kategorisinde ise 4 kişi yarışmıştır. Dot Games Takımı Dijital Oyun kategorisinde birinci  olurken, Cranus Games takımı ikinci ve Bumble takımı üçüncü olmuştur. Masa Oyunları kategorisinde Escape takımı birinci olmuştur. Animasyon yarışması kategorisini Zagreuss Takımı kazanmıştır. Logo yarışması kategorisinde Enes Öztürk birinciliği kazanmıştır.

Çalıştaya katılan Kütahya Belediyesi Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Damcı; Dijitalleşme çağında oyun şirketlerinin Türkiye için önemini vurgulayarak Kütahya Game Jam yarışmacılarına tam destek verdiğini belirtti. Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Kazım Uysal, 48 saatlik maratonda yarışmacılara belirli aralıklarla ziyaretlerde bulunarak bu stresli süreçte yanlarında olduğunu gösterdi.

Kütahya Game Jam etkinliği, etkinlik alanına katılan 500+ katılımcıyla ve 170 yarışmacıyla  geliştirilen oyun projelerindeki kalite ile beklentilerin ötesinde sonuçlanarak organizasyon ekibine daha iyilerini gerçekleştirebilecek etkinlikleri düzenleyebilme heyecanını yaşatmıştır. Organizasyon ekibi, Kütahya Game Jam etkinliğini Kütahya’nın imzası haline getirerek, her yıl düzenli olarak festival havasında gerçekleştirmeyi planlamaktadır.

Son Güncelleme Tarihi: 23 Mayıs 2022, Pazartesi