2022 - 2023 Güz Dönemi Kayıt Haftası ve Ders Programı

Üniversitemiz 2022-2023 eğitim-öğretim yılı güz yarıyılı ders kayıtları 19 - 23 Eylül 2022 tarihleri arasında online olarak yapılacaktır.

Kayıt haftası duyurusu için tıklayınız. (Kayıt takvimi, OBS şifreleri, ÇAP, Öğrenim Ücreti, vb)

1) Danışman hocanız OBS sisteminde "1. Danışman" olarak görünen Öğretim elemanıdır. Bu duyuruyu tamamen okuduktan sonra anlayamadığınız hususlarda 1. danışmanınıza danışabilirsiniz.

2) Ders kayıt tarihleri içerisinde ders kaydını kesinleştirmeyen öğrenci ders kaydını yaptırmamış kabul edilir ve güz yarıyılı ders kayıt hakkını kaybederler.

3) Müfredattaki tüm derslerini tamamlayıp sadece staj dersleri kalan öğrencilerin ders kaydı yapmasına gerek yoktur. Sadece Staj I ya da sadece Staj II dersi seçip kayıt kesinleştirme işlemi yapılmaz.

4) Kayıt yenileme tarihlerinde ders kaydını yaparak kesinleştiren öğrenciler, ekle-sil tarihlerinde (26-28 Eylül 2022) danışmanları ile danışmanının kurumsal e-posta adresi üzerinden ya da yüz yüze iletişime geçerek ders ekle-sil talebinde bulunabileceklerdir. Öğrenci OBS üzerinden Ekle-Sil yapamaz.

5) Mazereti nedeniyle ders kaydını veya ekle-sil işlemini yapamayan öğrenci, mazereti ile ilgili müracaatını Mazeretli Kayıt Formu'na mazeretini gösteren belgeyi ekleyerek bölüm sekreterliğine 29-30 Eylül 2022 tarihlerinde yapması gerekmektedir.

6) 3.sınıf öğrencilerimiz Staj-1 dersini zorunlu seçeceklerdir. Bu dersler AKTS yüküne etki etmemekte olup, staj yapıp yapmamanızla ya da staj yapacak/yapmayacak olmanızla da alakası yoktur. (Bu dersleri eğitim hayatınız boyunca 1 defa seçeceksiniz, her dönem seçilmez). Mezuniyet esnasında sorun yaşamamak için dikkat ediniz. (Zamanında seçilmeyen Staj dersleri yüzünden okulunuz uzayacaktır.)

OBS Sistemi 4. sınıf öğrencilerimizin Staj-2 dersini almalarına izin vermiyorsa  Staj II dersini seçmelerine gerek yoktur.

7) "Mühendislik Çözümlemeleri", “Mühendislik Tasarımı" ve "Mühendislik Projesi” dersleri bir bütün olarak düşünülecektir. "Mühendislik Çözümlemeleri" dersi Güz dönemi, “Mühendislik Tasarımı" ve "Mühendislik Projesi” dersleri de Bahar dönemi dersleridir.

-  "Mühendislik Çözümlemeleri" dersi seçebilmek için Müfredatta bulunan ilk 2 sene derslerinin tümünü başarılıyla geçmiş olmak gerekir.

-  "Mühendislik Çözümlemeleri" dersine kayıtlar ekle/sil dönemi esnasında öğrencilerin proje konusu seçimine göre bölüm başkanlığı tarafından yapılacaktır. Öğrenci ders yükünden 6 AKTS yer bırakmalıdır ki Ekle-Sil döneminde "Mühendislik Çözümlemeleri" dersi danışman tarafından eklenebilsin. Ancak, müfredattaki tüm derslerini tamamlayıp sadece "Mühendislik Çözümlemeleri" dersi seçecek öğrencilerimiz bu durumlarını kayıt haftasında danışman hocalarına iletmeli ve "Mühendislik Çözümlemeleri" dersini ekletmeli/onaylatmalıdır. (2. maddeyle ilişikli olarak: Öğrenci kayıt haftası sadece "Staj II" dersi seçip, kaydını kesinleştirip, sonrasında da Ekle-Sil haftasında "Mühendislik Çözümlemeleri" dersi ekleyemez. )

- Güz döneminde "Mühendislik Çözümlemeleri" dersi hangi hocadan alınmış ise bahar döneminde de “Mühendislik Tasarımı" ve "Mühendislik Projesi” dersleri o hocadan alınacaktır.

- Son Sınıf "Mühendislik Çözümlemeleri" Ders Seçimleri Hakkında Duyuru için tıklayınız.

- Mühendislik Çözümlemeleri (Tasarım ve Proje) Ders Konuları için tıklayınız.

8)  Seçmeli Ders kontenjanları ile ilgili artırımlar Bölüm Başkanlığı tarafından dengeli bir biçimde kontrollü olarak yapılacaktır.

9) Ders muafiyet talep formu göndererek sonuçlanmasını bekleyen öğrencilerimiz kayıt dönemi alamadıkları dersleri ekle-sil döneminde de alabilirler.

10) ÇAP öğrencileri alacakları dersler için intibak tablosuna bakabilirler. İntibak tablosu için tıklayınız. X ile belirtilen dersler alınacaktır.

-Güz Dönemi ders programını devamlı görebilmek için bölüm web sayfamızın "Öğrenci --> Lisans Eğitimi" sekmesine bakmalısınız.

Ders Programı için tıklayınız.

26 Eylül 2022, Pazartesi / 2737 defa okundu.