Mezuniyet Sınavı Hakkında

Mezuniyet Sınavlarında (24 Şubat 2023) herhangi bir değişiklik yapılmayacak olup sınavlar daha önce planlandığı gibi yüz yüze olarak yapılacaktır.

24 Şubat 2023 tarihinde yapılacak Mezuniyet sınavlarına başvurmak için "Mezuniyet Sınavı Başvuru Formu"nu en geç 22.02.2023 saat 16.00 a kadar elden ya da mail ile bölüm sekreteri Süleyman Barış'a teslim etmelisiniz(suleyman.baris@dpu.edu.tr). Bu tarih ve saatten sonra yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır. 

 

Mezuniyet sınavları

MADDE 28 – (1) Mezuniyet sınavına ilişkin esaslar şunlardır:

a) Mezuniyet sınavına girebilmek için ilgili dersin yarıyıl sonu sınavına girebilme şartlarını yerine getirmiş olmak zorunludur. Bu madde hükümlerinde öngörülen mezuniyet sınav hakkı, asgari mezuniyet şartını sağlayabilmeleri halinde aynı yarıyılda bir kez tanınır.

b) Asgari mezuniyet şartını sağlayabilmesi için, staj dışında devam şartını yerine getirdiği en fazla iki dersten; bütünleme sınavlarından sonra veya yaz okulu sonu mazeret sınavlarından sonra, mezuniyet sınavlarına girme hakkı verilir. Öğrenciler, aynı seçmeli gruptan devam şartını yerine getirdiği aynı veya farklı derslerin herhangi birinden mezuniyet sınav hakkını kullanabilirler.

c) Mezuniyet sınavı sonunda mezuniyet şartlarını yerine getiren öğrenci, not yükseltmek amacıyla ders tekrarı yapamaz.

ç) Sınavda alınan not, tek başına o dersin başarı notu yerine geçer.

05 Nisan 2023, Çarşamba / 1526 defa okundu.