“İsteğe Bağlı Hazırlık Sınıfı“ Öğrenimi Talebinden Vazgeçen Öğrencilerin Dikkatine

2024-2025 Eğitim öğretim yılında üniversitemiz bölümlerine E-devlet üzerinden ilk defa kayıt yaptırarak hazırlık okumak istediğini belirten ve isteğe bağlı hazırlık sınıfına kabul edilmiş öğrenciler aynı zamanda kayıt yenileme haftasında bölümlerinden ders seçimi yapmaktadırlar. Bu durum belirtilen öğrencilerin öğrenci bilgi sisteminde hem kayıtlı oldukları bölümde hem de hazırlık sınıfında öğrenci olarak görünmelerine ve kayıt haftası tamamlandıktan sonraki süreçte öğrenci mağduriyetine ve sistemsel sorunlara neden olmaktadır.

Ortaya çıkan bu sorunu engellemek amacı ile 2024-2025 güz dönemi kayıt yenileme haftası başlamadan önce ilgili öğrencilerin öğrenci bilgi sistemi üzerinde sınıfları “0” olarak güncellenecektir. Öğrenci bilgi sistemi üzerinde sınıf bilgisi “0” olan öğrenciler kayıt yenileme haftasında ders seçimi yapamayacaktır. Ders kaydı yapamadığı gerekçesiyle Bölüm Başkanlığınıza veya Öğrenci İşlerine ulaşan öğrencilerin öncelikle sınıf bilgisinin kontrol edilmesi ve “0” olması durumunda öğrencinin hazırlık sınıfında öğrenim görmek üzere E-devlet üzerinden (üniversiteye kayıt esnasında) başvurusunun bulunduğunun bildirilmesi önem arz etmektedir.

E-devlet üzerinden yaptıkları hazırlık sınıfı okuma talebini iptal etmek ve bölümlerinin ilk yarıyıl derslerini almak isteyen öğrencilerin, Yabancı Dil Hazırlık Sınıfı Akademik Takviminde ilan edilen 25 Eylül 2024 tarihine kadar isteğe bağlı hazırlık sınıfı iptal dilekçesi vermek üzere Yabancı Diller Yüksekokuluna yönlendirilmesi gerekmektedir.

İptal dilekçesi örneğini indirmek için tıklayınız.

27 Ağustos 2024, Salı / 470 defa okundu.