Mezuniyet İşlemleri

Mezuniyet Süreci

Adım 1- Tüm stajlarını ve dersleri tamamlamış olan öğrencilerimiz mezuniyet isteği dilekçesini bölüm sekreterliğimize teslim etmelidirler. 

Adım 2- Dpü Mezun Portalı'na üye olunmalıdır. Bağlantı için tıklayınız. (05.09.2022 tarihi itibarıyla DPÜ Mezun Portalına üyeliği bulunmayan öğrencilerimizin mezuniyet işlemleri OBS üzerinden yapılamamaktadır. Bu nedenle mezun olmaya hak kazanmış öğrencilerimiz mezuniyet başvurusunda bulunmadan önce mutlaka DPÜ Mezun Portalına üyelik kaydını yapmalıdırlar.)

Adım 3- Dilekçeyi teslim ettikten ve mezun portalına üye olduktan sonraki 20-25 gün içinde mezuniyet belgesi E-Devlet üzerinde görünür hale gelmektedir. İş başvurularınızda kullanabilirsiniz.

Adım 4- Dilekçe tesliminden sonra yaklaşık 1 ay içerisinde de mezunlarımızın diplomaları hazır olmaktadır. Diploma, Mühendislik Fakültesi (B Blok) Öğrenci İşleri'nden alınmaktadır. Okula gelmeden önce "öğrenci işleri"ni arayarak diplomanızın çıkıp çıkmadığını sorunuz. Diploma alınmadan önce "İlişik Kesme Formu" doldurulacaktır. Form "Öğrenci İşleri"nden verilmektedir.

Son Güncelleme Tarihi: 17 Ekim 2022, Pazartesi